Sa le speli, sa le calci si sa ai grija de ele. De asta trebuie sa te ocupi dupa ce ti-ai cumparat camasi si vrei ca viata lor sa se prelungeasca. Camasile barbatesti, ca si cele de dama, au nevoie de o ingrijire optima iar aceasta nu se ofera numai la curatatoriile chimice.

Stim ca este mult mai simplu sa pui camasile in punga si sa fugi cu ele la curatatorie. Din perspectiva ta, economisesti timp si nici nu stai cu frica in san ca la spalare se vor decolora sau vor avea dungi de la detergent. Cu toate acestea, curatatoriile chimice distrug extrem de rapid fibrele camasilor. Este adevarat ca le vei avea calcate impecabil si parfumate, dar pentru cat timp? Si unde mai pui ca in cazul camasilor albe exista riscul ca, in timp, acestea sa dobandeasca o tenta galbuie…

Calcarea camasilor acasa Camasile spalate acasa rezista mai mult

Inalbitorul si apretul strica orice camasa

Locuiesti singur si nu vrei s-o bati pe mama la cap sa-ti spele camasile; in acest caz, este bine sa stii cateva lucruri elementare despre cum se spala si se calca orice camasa din garderoba ta. Inainte de a te inarma cu multa rabdare, trebuie sa stii ca mai toate camasile barbatesti au instructiuni in care se specifica extrem de clar in ce conditii trebuie spalate. Tine cont de toate acele indicatii pentru ca te vor ajuta. Nu folosi inalbitor daca ai camasile colorate si evita sa le apretezi pentru ca, in felul acesta, fibrele se deterioreaza si tesatura se decoloreaza. Pentru a nu fi nevoit sa-ti pui mainile-n cap atunci cand va trebui sa treci la operatiunea de calcare a camasilor, este bine ca atunci cand le speli sa nu le pui in masina cu manecile suflecate sau mototolite. Odata uscata va fi si mai sifonata si vei avea mari batai de cap in etapa de calcare.

Camasi casual pentru barbati Camasile spalate acasa rezista mai mult

Citeste instructiunile de pe eticheta inainte de a calca orice camasa

Se stie foarte bine ca procesul de calcare a camasilor este o adevarata corvoada.  Nu de putine ori materialele camasilor sunt dificil de indreptat, apar cute, dar este nevoie doar de cateva trucuri pentru a scapa de nervii acestei operatiuni. In primul rand, pentru calcarea camasilor barbatesti este nevoie de un fier de calcat bun. Sunt ideale cele cu aburi, deoarece acestea indreapta materialul si pun cutele pe fuga. Un alt accesoriu important este masa de calcat. Ai grija sa cumperi una care dispune de o husa de calitate, din material care nu lasa urme si care este suficient de tare, astfel incat sa nu te incomodeze si sa ai impresia ca te afunzi in ea. Pentru ca lucrurile sa fie mai simple, este bine sa ai si un pulverizator cu apa pentru a umezi camasa in timpul calcarii. Inainte de a te apuca de calcat, mai citeste o data instructiunile specificate pe eticheta deoarece, in functie de tipul materialului camasii, vei sti la ce temperatura s-o calci si in acelasi timp s-o protejezi. Bumbacul este mai rezistent, asa ca pentru camasile confectionate din acest material se poate folosi o temperatura mai inalta, in timp ce camasile din material sintetic necesita o temperatura mai scazuta si mai putini vapori. Ca sa obtii o camasa impecabila, trebuie, de asemenea, sa urmezi cativa pasi simpli in procesul de calcare. Nu uita ca primele care se calca sunt mansetele si manecile. Este adevarat ca fiecare are stilul sau de a calca aceste obiecte vestimentare, important este rezultatul si nu traseul dar, pana inveti, este bine sa incepi cu mansetele. Desfa nasturele, aranjeaza materialul sa nu prezinte cute si plimba fierul pe suprafata manecii pana obtii un material asa cum ti-l doresti. Odata facut primul pas, treci la restul camasii. Dupa acest chin, atunci cand vei imbraca acea camasa, vei aprecia si mai mult complimentele venite de la doamne.

Comments are closed.

Post Navigation